plaat

Picknickbanken nodigen u uit…….

picknickplaatsen met verhalen in beeld en geluid.

Agrarische natuurvereniging Landschap Noorderpark heeft op elf markante plekken in de buitengebieden van Groenekan, Maartensdijk, De Bilt, Tienhoven en Westbroek een picknickbank met een informatiebord geplaatst. Deze informatieborden bevatten informatie over de natuur, landschap, cultuurhistorie en de landbouw. Prachtige luchtfoto’s in combinatie met informatieve teksten vertellen het verhaal achter het landschap. Bovendien is er met een QR-code een verhaal over die plek te beluisteren, ingesproken door polderwachter Marcel Blekendaal.
Deze picknickplaatsen liggen aan veel gebruikte wandel- en fietsroutes, met uitzicht op het boerenland. De agrarische natuurvereniging komt hiermee tegemoet aan de behoefte van wandelaars en fietsers om meer te weten te komen over de achtergrond en het landgebruik van de regio.

Met deze picknickbanken inclusief informatievoorziening wordt aan burgers op een aansprekende manier inzichtelijk gemaakt hoe het landschap ter plaatse is ontstaan, wat er te zien is aan vroeger en hedendaags grondgebruik en welke dieren en planten er voorkomen. De picknickbanken zijn gemaakt van lokaal eikenhout uit de gemeente De Bilt.


lokaties picknickbanken

Bert Bospad Beukenburgerlaan Dwarsdijk Graaf Floris V weg Jacobssteeg
Kooijdijk Korssesteeg 1 Korssesteeg 5 Middenweg Nieuweweg
Prinsenlaantje        

De Agrarische Natuurvereniging Noorderpark is initiatienemer van dit project, gesteund door de onderstaande instellingen en bedrijven die het project gesponserd hebben.

sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m