plaat

Algemene informatie Educatie en plattelandsbeleving

koe melkenBinnen de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark is een speciale werkgroep actief om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met het boerenbedrijf en de natuur. Ieder jaar organiseren we speciale activiteiten, zoals wandeltochten door de zodden, cursussen en excursies. Bij al deze activiteiten staat plezier voorop. Voor leden van de vereniging is een dergelijke activiteit meestal gratis, terwijl voor niet-leden een kleine bijdrage wordt gevraagd.
Jongeren, vooral in de stad, lijken steeds verder weg te staan van de natuur. Dikwijls heeft men er geen of nauwelijks idee van wat er op een boerenbedrijf gebeurt. Dat de melk, gekocht in de supermarkt, van een koe komt is voor sommigen een vreemde gewaarwording.melkpakken Bij de boer kunnen kinderen zien en beleven hoe een boerenbedrijf werkt. Ook wordt kennis gemaakt met de planten en dieren rond de boerderij. Dat deze natuurbeleving van belang is bevestigen steeds meer onderzoeken. Het draagt bij aan welzijn, gezondheid, ontwikkeling en weerbaarheid.
ANV Noorderpark neemt actief deel aan een school-educatieproject onder de naam “boerderij in de kijker”. Elders op deze site kunt u daar meer over lezen.

Wandel- en fietsroutes in het Noorderpark zijn te vinden onder de knop 'landschap & natuur'

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m

m